2024. július 10., szerda

Tiszafüred: Szitakötő csónaktúra, Kérész Látogatóközpont, tanösvények és halfalatok!


Tiszafüred a Tisza-tó "fővárosa". Maga a település nem óriási, kényelmesen lehet bringával közlekedni itt is, mint mindenhol a tó körül. Mi most csak néhány érdekességet tudtunk megnézni, hiszen nem volt több időnk, de ami belefért, azt megpróbáltuk - az egyébként ajándékba kapott, ideális időjárású napjainkba - beilleszteni. Ezek pedig a következők: Szitakötő csónaktúra, Horthy-csatorna és HelloHal Halfalatozó, Tiszavirág és Pákász tanösvények a Göbe-tóval, Stég bisztró valamint a Kérész Látogatóközpont. Nagyon sok képre és videóra számítsatok ebben a bejegyzésben! Térképet innen tudtok letölteni a tóhoz és az élményekhez.

2024. július 8., hétfő

Tündérrózsa vendégház finomságokkal és élményekkel. Poroszlói szállás-, étel- és programajánló

Poroszlóra idén májusban munka miatt érkeztem, szállásfejlesztési konzultációra voltam hivatalos. Andi, a Tündérrózsa és a Hattyú vendégházak tulajdonosa felismerte, hogy haladni kell a korral, s ezt a zsákutcák nélküli, "jól haladást" beszéltük át a több órás megbeszélésen. Mikor viszont hetekkel később immáron saját magánakciónkkal, szállás ügyben egyeztettünk, boldogan mesélte, hogy mennyi mindennel jutott előrébb a májusi állapotokhoz képest, és magam is örömmel konstatáltam a látványos változtatásokat. Szállás szempontból Férjemmel kettőnknek tökéletesen ideális volt a Tündérrózsa pici, hátsó házikója. Mert végre, végre a nagyszülőknek hála kiszabadultunk, kettesben, néhány napra. Irány a Tisza-tó, irány Poroszló! Ebben a bejegyzésben összesített poroszlói élményeinket olvashatjátok.

2024. július 6., szombat

Balatonfüredi csemegék szemnek és szájnak: kortárs művészet és gasztronómia


Barátnős nap... nagyon, de tényleg nagyon ritkán engedhetem meg magamnak, hogy eljussak egy egész hétvégi napra valahová valakikkel, akik nekem fontosak, és nem a családom tagjai. Viszont most felmerült, hogy nem fizikai ajándékot adunk a szülinapos ünnepeltnek, hanem az időnket: egy napot a Balaton partján. Nekem amúgy is ez az elsődleges szeretetnyelvem, a minőségi idő. Ez a nap tehát tényleg ajándék lett - és elhihetitek, nem csak az ünnepeltnek lett az, hanem nekünk is. Hogy miért? Természetesen egyrészt a jó társaság miatt, másrészt azért, mert az évfordulós barátnőnk "helyi" (a közelben van nyaralója), és pontosan tudta, mit kell nekünk megmutatnia, és hol fogjuk a legminőségibb ételt kapni. Ezért születik most ebből az egyébként számomra nagyon személyes élményből mégis egy poszt a blogra - ugyanis a pozitív tapasztalatokat el kell mesélnem, hogy Ti is átélhessétek!