2024. szeptember 16., hétfő

Csodálatos Csehország - Kalandok az Óriás-hegységben 4. rész

A LEGSZEBB és LEGKÜLÖNLEGESEBB sziklák, 
és egy európai nagy folyó átugrása a forrásvidéken


Igazi "kalandbejegyzés" következik, ugyanis két olyan csodás kirándulásról olvashattok, melyek külön-külön is felejthetetlen élményként vonultak be családunk történetébe. Adrspach sziklái között járva úgy éreztük magunkat, mintha egyenesen a Gyűrűk Ura jeleneteiben sétálnánk, az Elba forrásvidékén pedig gyönyörű tájon túráztunk, csodás kilátópontokon tekintettünk szét, és még a folyót is átugrottuk!

2024. szeptember 15., vasárnap

Csodálatos Csehország - 3. rész, PRÁGA

 Egy nap Prágában 5 gyerekkel
("Jól gondold meg!" cikk)


Nem bántuk meg, tényleg nem. Ha már Csehország, Prága kötelező, ki tudja, visszatérünk-e még. Ugyanakkor. A tömeg: az embermennyiség egy új dimenzióját ismertük meg. A Budapest-Belvárosi turistaáradatot szorozd meg hússzal. És akkor, talán lelki szemeid előtt megjelenhet, mi van Prágában, minden nap. Ezt egy forró nyári napon gyerekekkel elviselni... hát, komoly kihívás! Megugrottuk, de másnap délelőtt jól esett sokáig heverészni... Hogy miért büntettek meg minket az ellenőrök annak ellenére, hogy volt jegyünk? Hogy bejutottunk-e a Szent Vitusba a gigasor ellenére, és láttuk-e az Orlojt működést közben... mind megtudod a bejegyzésből, de mellé kapsz egy csomó praktikus infót is, ahogy azt Barangoló család olvasóként megszokhattad. 

2024. szeptember 11., szerda

Csodálatos Csehország - Kalandok az Óriás-hegységben és környékén 2. rész

 Esőnap a Skoda Múzeumban, 
vízesés-túra 3 vízeséssel a határvidéken


Bár a nyaralásunk nagy részében az Óriás-hegységben barangoltunk vagy pihengettünk, volt két nap, amikor kikacsintottunk az ország közepébe. Az egyiket kifejezetten esős napra tartalékoltuk, és fel is kellett használnunk a lehetőséget rögtön az elején, ez lett a Skoda Múzeum napunk. Szerencsére utána elállt az özönvíz, és tudtunk tervszerűen kirándulni - három vízesést is útbaejtve a hegység mindkét oldalán, összesen két országban! Erről a két különleges kalandról szól a cikk.

2024. szeptember 3., kedd

Csodálatos Csehország - Kalandok az Óriás-hegységben 1. rész

Odaút Pardubicei megállóval, hegyvidéki szállásunk, egy különleges lombkoronasétány és túra Csehország legmagasabb pontjára


Szeretnél olyan helyen nyaralni, ahol a legnagyobb nyári melegben is hűvös van? Harsogóan zöldek a hegy- és domboldalak? Ahol megfizethetőek a programok és a szállások, mégis különleges élményekben részesülhet a család? Ahol nincs tömeg és nem hallasz magyar szót egyáltalán, de angolul, németül tökéletesen elboldogulsz? Az Óriás-hegységben töltött, utazással együtt 12 napunk mindegyik fenti kitételnek megfelelt. Pedig tavasszal nem is ide kezdtem el szervezni a családi nyaralást...